Windows Surface Pro tablet

Er deden al geruchten de ronde, maar nu is het toch echt werkelijkheid. Microsoft gaat zich samen met Google en Apple mengen in de tablet oorlog.

Een paar dagen terug presenteerde Microsoft topman Steve Ballmer de gloednieuwe Surface Pro tablet. Deze grote jongen weegt zo’n 900 gram met een dikte van 13,5 mm en is bedoelt om het gemak en de prestaties van huidige laptops te evenaren. De tablet draait op een speciale maar krachtige Intel Core i5 processor die is geoptimaliseerd voor mobiel gebruik. Verder beschikt de Surface Pro over een full HD (1080p) 10.1 inch beeldscherm, micro SD en zelfs USB 3.0

Maar wat de tablet echt zo bijzonder maakt is het dunne ingebouwde standaard waarmee je de tablet rechtop kan zetten. Daarnaast heeft de tablet een magnetisch hoesje van maar 3 mm dun wat dienst doet al toetsenbord. Het promotiefilmpje hieronder laat een goed beeld zien van de nieuwe tablet.

Verder draait de tablet natuurlijk op WIndows 8 Pro en zal zo rond de release van het nieuwe OS ook op de markt verschijnen. Daarnaast heet Microsoft nog een kleinere variant van de tablet die beschikt over een 720p scherm, Nvidia Tegra 3 processor en een lichtere versie van WIndows 8 genaamd Windows RT.

GD Star Rating
loading...

Speak Your Mind

*