Lenovo komt met haar eerste Windows 8 pro tablet

Lenovo heeft een paar dagen terug officieel bekend gemaakt dat het haar eerste Windows 8 tablet dit jaar nog op de markt gaat brengen. Welke datum en voor welke prijs heeft de fabrikant nog niet laten weten maar wel weten we dat de nieuwe Thinkpad Tablet 2 zal draaien op de volledige versie van Windows 8.

Microsoft heeft haar nieuwe OS speciaal gericht op tablets en heeft daarom Windows 8 RT in het leven geroepen. Een aangepaste versie van Windows 8 die is geoptimaliseerd voor ARM chips waar de meeste hedendaagse tablets op draaien. Verder beschikt RT ook over standaard touch versies van Microsoft Word, Excel en Powerpoint.

Die nieuwe jongen van Lenovo zal dus draaien op WIndows 8 pro, deze volledige versie van Windows 8 is een exacte copie van die voor echte computers en komt dus met een hoop extra’s zoals uitgebreidere versies van Microsoft Office en meer browsers. Dit betekent ook dat de Lenovo dus geen ARM chip zal hebben maar een Intel processor omdat Windows 8 speciall is gemaakt voor Intel chips.

Wat betreft de specificaties is er niet veel bijzonders te melden. Zo heeft de Thinkpad 2 een 1366×768 10 inch beeldscherm en een 8 mp camera aan de achterzijde. De tablet zal iets onder de 600 gram wegen en over opslagcapaciteit werd helaas niet gesproken.

(bron: nu.nl)

GD Star Rating
loading...

Speak Your Mind

*