100 miljoen tablets in 2012!

Onderzoeksbureau IDC voorspelt dat er vanaf 2012 zo’n 100 miljoen tablets per jaar verkocht zullen gaan worden. Een paar maanden terug lag dit getal nog op 90 miljoen, maar blijkbaar explodeerde de verkoop dusdanig dat we nu over de 100 miljoen tablet kunnen komen.

Eigenlijk vanaf het begin van de tablet revolutie zien we al een constant stijgende lijn van de verkoop met hier en daar een aantal grote pieken, vooral bij de release van de nieuwe iPads. Vorig jaar was Apple heer en meester in het wereldje met een marktaandeel van bijna 60% terwijl Android in diezelfde periode goed was voor ruim 38%. De verwachting is dat Apple een stukje moet inleveren en Android weer een beetje zal gaan groeien.

De kans bestaat dat eind 2012 Apple de troon moet gaan delen met Google wat betreft de tablet markt. Maar het kan ook zo zijn dat Apple weer een flinke voorsprong gaat nemen met de verkoop van de nieuwe iPad die over een kleine week in diverse landen over de wereld verkocht gaat worden. Verder zijn er ook al geruchten over een ‘kleine iPad’ later dit jaar. Google moet dus nog flink aan de bak wil ze de groei blijven behouden.

GD Star Rating
loading...

Speak Your Mind

*